KELA-tuki (kuntoutuspsykoterapia)

Kela korvaa kuntoutuspsykoterapiaa 16-67 -vuotiaille. Alle 16-vuotiaiden terapiasta vastaa julkinen terveydenhuolto.

Kuntoutuspsykoterapian tavoitteena on tukea ja parantaa kuntoutujan työ- ja opiskelukykyä. Kuntoutuksella turvataan työelämässä pysyminen tai sinne siirtyminen, työhön paluu tai opintojen edistyminen.

KELA-korvattavaan psykoterapiaan hakeutuminen ja koko prosessi saattaa tuntua työläältä ja monimutkaiseltakin. Ei syytä huoleen, kuljemme kanssasi koko matkan. Jos sinulla ei vielä ole erikoislääkärin lausuntoa tai KELA:n korvauspäätöstä, erikoislääkärin arvion ja lausunnon psykoterapian tarpeesta saat myös yhteistyökumppaneidemme kautta.

Jos sinulla on jo erikoislääkärin B-lausunto ja/tai KELA-päätös, KELA-korvattavan psykoterapiatyöskentelyn voit aloittaa välittömästi löydettyäsi sopivan terapeutin.

Vähävaraisille KELA-korvattavan psykoterapian tutustumiskäynnit ja psykoterapian omavastuuosuus voidaan korvata toimeentulotuesta. Jos olet toimeentulon asiakas tai vähävarainen, kysy psykoterapian rahoituksesta oman alueesi sosiaalityöstä. Myös vakuutusyhtiö voi korvata psykoterapiaa asiakkaalle.

Lisätietoja ja ohjeita saat sähköpostitse osoitteesta info@parmake.fi

Tervetuloa!