Yleisimmin kysytyt kysymykset

Olemme koonneet alle meiltä yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä. Mikäli sinulla on muita kysymyksiä, otathan meihin yhteyttä!

1. Kuinka nopeasti saan ajan vastaanotolle?

Tällä hetkellä asiakaspaikat ovat kovin täynnä. Kannattaa kuitenkin tiedustella vapaista ajoista sähköpostilla osoitteesta info@parmake.fi. Puhelinterapiaan on aikoja kohtuullisesti saatavilla.

2. Missä vastaanotto sijaitsee?

Helsingin vastaanottotilat Kruunuhaassa, Munkkiniemessä ja Malminkartanossa. Vastaanoton osoitteen saat ajanvarauksen yhteydessä.

3. Millainen koulutustausta terapeuteillanne on?

Kaikilla terapeuteillamme on sosiaali-, terveys-, kasvatus- tai humanistisen alan korkeakoulututkinto sekä vähintään kymmenen vuoden kokemus ammatillisesta ohjaus-, kasvatus-, koulutus- ja/tai terapiatyöstä. Terapiaa antavat vain koulutetut ammattiterapeutit, joilla on vähintään erityistason psykoterapeutin koulutus ja Valviran hyväksyntä antaa psykoterapiaa sekä KELA-pätevyys.

4. Mitä etäterapia oikein on?

Terapiakeskus Parmakkeen etäterapia on kognitiivista ja ratkaisukeskeistä psykoterapiaa. Tavoitteena on, että asiakas löytää ratkaisun ongelmaansa 1-20 keskustelukerran aikana. Vaihtoehtoisesti terapia voi olla myös pidempikestoista tavoitteellista terapiaa tai osa KELA-korvattaa psykoterapiaprosessia. Puhelinterapia on tutkitusti tehokasta ja nopeavaikutteista terapiaa, paikasta riippumatonta hyvää hoitoa.

5. Sopiiko etäterapia kaikenlaisiin tilanteisiin?

Puhelin- tai videoterapia ei sovellu hätätilanteisiin eikä vakavien mielenterveyden häiriöiden hoitoon. Tällöin tulisi ottaa yhteys lähimpään kriisikeskukseen tai mielenterveystoimistoon.

6. Kuka voi antaa psykoterapiaa?

Psykoterapiaa voi antaa terapeutti, jolla on psykoterapeutin koulutus ja joka on hakenut psykoterapeutin ammattinimikkeen käyttöoikeutta Valviralta ja Valvira on tämän nimenkäyttöoikeuden myöntänyt.

7. Haluan maksaa aikuisen lapseni terapian. Voitteko laskuttaa minua lapseni terapiasta?

Kyllä voimme.

8. Voinko tuoda pienen lapsen yksilöterapiaan mukanani, koska minun on vaikea saada lapselleni hoitopaikkaa käynnin ajaksi?

Lapsen voi tuoda mukaan vastaanotolle.

9. Miksi hinnat ovat niin korkeat?

Hintamme ovat Helsingin keskitasoa tai ylempää keskitasoa. Terapeutteillamme on keskimääräistä vähemmän asiakkaspaikkoja ja vastaanottoaikoja per päivä, minkä tavoittena on, että asiakkaan tilanteeseen käytettävä aika ja energia on riittävällä tasolla. Kaikilla terapeuteillamme on lisäksi oma pyskoterapia ja/tai työnohjaus, millä on myös suuri merkitys ammatillisessa kasvussa sekä asiakastyön tuloksellisuudessa.