Nuoret (13-18 v)

Tunteiden, toisten ihmisten ja asioiden kohtaamiset saattavat aiheuttaa ristiriitoja ja tehdä nuoren elämänkulusta haastavaa. Sitoutuminen tämän päivän yhteiskunnan velvoitteiseen ja hektiseen elämäntapaan vaatii nuorelta yhä enemmän. Ulkonäköpaineet, roolimallit, vanhempien ja ehkä ystävienkin odotukset saattavat tuntua kohtuuttomilta.

Matka omaksi itsekseen, tai lähelle sitä, on iso juttu! Monelle nuorelle jo pelkkä arjesta selviytyminen ja ”liian useat liikkuvat osat” saattavat aiheuttaa elämänhallinnallisia ongelmia.

Terapiassa itseensä tutustuvalla nuorella voi olla monenlaisia haasteita oman elämänsä sankarina. Nuorella voi olla masennusta, riippuvuuskäyttäytymistä, koulunkäyntiin tai sosiaalisuuteen liittyviä ongelmia, itsetuhoisuutta, näköalattomuutta tai muuta häiriökäyttäytymistä, jotka estävät onnellisen ja hyvän elämän.

Nuoren terapia on integratiivista psykoterapiaa ja perustuu luottamuksellisuuteen, välittämiseen, aitoon kohtaamiseen ja on vuorovaikutuksellista. Myös perhetapaamiset kuuluvat prosessiin. Nuori voi tuoda istunnolle myös esimerkiksi kaverinsa tai seurustelukumppaninsa.

Yli 16-vuotiaalla nuorella on mahdollisuus hakeutua KELA-korvattavaan psykoterapiaan.