Puhelinterapia

 

Onko sinulla tarve ammattilaisen konsultaatiolle tai psykoterapialle, mutta et esimerkiksi asuinsijaintisi tai vointisi vuoksi pääse helposti lähtemään kotoa vastaanotolle? Haluatko apua nopeasti? Oletko yksinhuoltaja, vuorotyöläinen, kotiäiti tai -isä eikä hoitoapua ole helppo järjestää terapiaistunnon ajaksi? Haluatko keskustella asioistasi anonyyminä?

Puhelinterapian ja videovälitteisen terapian vaikuttavuus on todettu samankaltaiseksi kuin vastaanotollakin tapahtuvassa terapiassa. Puhelinterapian ja videovälitteisen terapian etuja ovat sijainti, helppous hoitoon pääsemisessä, aikataululliset syyt sekä tarvittaessa kasvottomuus. Puhelimessa tai netissä terapeutille asioista puhuminen voi olla myös monelle helpompaa kuin kasvotusten samassa tilassa puhuminen.

Huomoithan, että puhelimitse tai videovälitteisesti tapahtuva psykoterapia ei sovellu akuutteihin vaikea-asteisiin mielenterveyden häiriötilanteisiin. Tällöin ota yhteys oman alueesi tervesykeskukseen, päivystävään psykiatrian sairaalaan/päivystykseen.

Kaikki puhelin- ja videoterapeuttimme ovat Valviran laillistamia psykoterapeutteja.

Puhelinterapia

1. Voit soittaa ilman ajanvarausta numeroon 0600 309030 (hinta 2,39 €/min + pvm/mpm). Päivystämme arkisin klo 10-22 välisenä aikana mahdollisuuksiemme mukaan. Vastaajaviestejä emme valitettavasti pääse kuuntelemaan.

2. Jos emme voi juuri soittohetkelläsi vastata puheluusi, voit sopia soittoajasta sähköpostitse osoitteesta  info@parmake.fi. Ilmoita sähköpostissasi muutama vaihtoehdoinen aikaikkuna, milloin puhelimitse tapahtuva psykoterapiaistunto olisi sinulle mahdollinen. Palaamme sähköpostiisi tavallisessa tilanteessa 12 tunnin sisällä sähköpostisi lähettämisestä.

Artikkeleita puhelinterapian soveltuvuudesta ja vaikuttavuudesta (klikkaa otsikkoa):

Puhelinterapiasta on iloa masennuksen hoidossa (YLE)

Psychotherapy mediated by remote communication technologies: a meta-analytic review

Telephone administered cognitive behaviour therapy for treatment of obsessive compulsive disorder: randomised controlled non-inferiority trial (BMJ)

Videovälitteinen terapia

Videovälitteisessä terapiassa käytämme väylänä suojattua videonvälitysohjelmaa, jonka lataamiseen saat ohjeet varauksesi yhteydessä. Voit aloittaa ajan varuksen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@parmake.fi. Ilmoita sähköpostissa muutama vaihtoehdoinen aikaikkuna, milloin videovälitteinen terapiaistunto olisi sinulle sopiva. Palaamme sähköpostiisi tavallisessa tilanteessa 12 tunnin sisällä sähköpostisi lähettämisestä.

Tagit: psykoterapia puhelinterapia terapiapuhelin psykoterapiapuhelin auttava puhelin kriisipuhelin palveleva puhelin